Ook bij mensen met goedbetaalde banen komen financiële problemen steeds vaker voor. Alhoewel wij normaal gesproken geen persoonlijke verhalen naar buiten brengen, vond een deelneemster van LifeCheck het belangrijk om haar ervaringen te delen. Zij geeft tips over het creëren van financiële rust met behulp van budgetcoaching.

Wat zie je? En wat juist niet?

“Tijdens mijn huwelijk liet ik alle financiën aan mijn man over. We kwamen niets tekort, hadden een mooi huis en een lekker leven met de kinderen. Toen we uit elkaar gingen, kwam ik erachter dat ik eigenlijk geen idee had van onze situatie. Wat kwam er binnen? Wat waren de kosten en wat had ik nodig om rond te komen? Ik moest opnieuw beginnen en merkte dat het, in deze situatie, als ondernemer lastig was om de eindjes aan elkaar te knopen. Ik vond een goed betaalde baan met een luxe auto van de zaak, maar het hielp mij niet uit de stress. Door torenhoge lasten stond ik op vrijdagmiddag bij de Aldi omdat er te weinig overbleef.”

Terug op de rit met budgetcoaching

Alhoewel zij zelf dacht dat ze met haar inkomsten en lasten niet rond kon komen, vertelde haar budgetcoach dat dit met een aantal aanpassingen wel kon. Hierdoor ontstond er rust en kon zij gaan kijken hoe zij haar leven weer op de rit kreeg. De lessen die zij trok uit deze periode, deelt zij graag met zo veel mogelijk mensen.

 1. Inzicht en overzicht
  Ik adviseer iedereen om met een budgetcoach te praten, het geeft zo veel rust om inzicht en overzicht te hebben! Samen met mijn budgetcoach zette ik mijn inkomsten en uitgaven op een rij. Ik kreeg zicht op belastingen en toeslagen, kwam erachter waar ik kon besparen en hoe ik op een andere manier met mijn geld om kon gaan.
 2. Gedragsverandering
  Doordat wij gewend waren aan een bepaalde levensstijl, was aanpassen in het begin heel moeilijk. Ik vond het onrechtvaardig dat we niet voldoende te besteden hadden, maar al snel werd het een sport om bijvoorbeeld leuke merkkleding te kopen bij Vinted en te kijken hoe ik zoveel mogelijk kon besparen op mijn boodschappen.
 3. Vooruitplannen
  Met de dag leven kost vaak veel geld. Je bent geneigd kleine verpakkingen te kopen om te besparen, maar in verhouding zijn grote verpakkingen vaak goedkoper. Toen ik mijn boodschappen voor een week vooruit ging plannen merkte ik hoeveel bewuster we leefden. We stopten met impulsaankopen en gaven veel minder uit dan voorheen.
 4. Sparen
  Mijn budgetcoach heeft me geholpen om in mijn bankapp voor alles een spaarpotje aan te maken. Het klinkt misschien overdreven, maar doordat mijn inkomen zodra het binnenkomt gelijk verdeeld wordt, weet ik nu dat ik niet snel meer geld tekort zal komen voor bijvoorbeeld de kapper, leuke uitjes of boodschappen. Ik spaar echt voor alles!
 5. Doorbreek het taboe
  Dit was heel bevrijdend voor mij! In het begin probeerde ik te doen alsof er niks aan de hand was, al wist dat ik eigenlijk bijvoorbeeld niet meer met vriendinnen mee kon doen met leuke dingen. Toen ik mijn omgeving eindelijk over mijn situatie vertelde kreeg ik rust. Ze gaven zo veel support! Het was heel fijn om er niet meer alleen voor te staan.

Budgetcoaching voor werkgevers

Financiële stress zorgt bij veel werknemers voor een afname in productiviteit op de werkvloer. Zij zijn sneller afgeleid, prikkelbaar en weten hun taken minder goed te volbrengen. Het is dan ook belangrijk dat medewerkers in zo’n situatie worden bijgestaan met budgetcoaching.

Ook jouw medewerkers kunnen profiteren van onafhankelijk advies op maat. Via LifeCheck maken zij op een laagdrempelige manier een online afspraak, waar en wanneer het maar uitkomt. Een van onze budgetcoaches helpt hen vervolgens om opnieuw inzicht en overzicht te krijgen, zodat zij met aandacht kunnen blijven werken. Benieuwd hoe? Direct beginnen? Meld je nu aan bij LifeCheck waar budgetcoaching standaard onderdeel is van de dienstverlening.

Vraag direct een gratis demo aan.