Bied jouw medewerkers een veilig gesprek met een externe vertrouwenspersoon

Het liefst voorkom je ongewenst gedrag op de werkvloer, maar als gedrag zoals pesten, (seksuele) intimidatie, discriminatie of agressie toch voorkomt in jouw organisatie, dan wil je dat je medewerkers een veilige plek hebben waar ze dit kunnen delen. Door te kiezen voor één van onze vertrouwenspersonen kunnen jouw medewerkers hun gevoelens delen zonder zorgen om de gevolgen. Dit zorgt voor een veiligere werkplek en medewerkers die fijner in hun vel zitten. 

Met een externe vertrouwenspersoon bied je jouw medewerkers de kans hun verhaal te delen in een veilige en vertrouwde omgeving. Ze kunnen in gesprek over hun mentale welzijn, zonder wachttijden en volledig anoniem. Onze professionals bieden een luisterend oor en ondersteunen je organisatie met professionele begeleiding. Of het nu gaat over omgaan met stress of angsten, hoe je goed omgaat met je mentale gezondheid of andere persoonlijke onderwerpen, we helpen jouw medewerkers graag.

Een externe vertrouwenspersoon die elke werkdag beschikbaar is

Praten over een situatie op de werklocatie of tijdens werktijden kan voor medewerkers lastig zijn. Daarom kun je bij LifeCheck deze gesprekken plannen waar en wanneer het je medewerker het beste uitkomt. Op werkdagen tussen 8.30 en 19.30 uur staan we voor je medewerkers klaar. Telefonisch of via videobellen.

beschikbaar lifecheck image
vertrouwen image lifecheck

Vertrouwelijkheid staat voorop

Een gesprek met onze professionele coaches of vertrouwenspersonen is strikt vertrouwelijk en discreet. Alles wat jouw medewerker deelt over diens situatie, blijft tussen je medewerker en de vertrouwenspersoon. Hij of zij kan dus vrijuit praten zonder angst voor eventuele gevolgen. In deze gesprekken bekijken we welke stappen jouw medewerker kan en wil zetten ter verbetering van de situatie.

Eerste contact met een professionele coach

Wanneer jouw medewerker een gesprek aanvraagt, vindt dit plaats met een professionele coach. In dit eerste gesprek is de coach er om naar de medewerker te luisteren en de situatie te begrijpen. Vaak lucht dit gesprek al enorm op. Ook kan deze coach je medewerker adviseren en doorverwijzen naar de vertrouwenspersoon. Deze geeft jouw medewerker dan advies over hoe om te gaan met de situatie. Bijvoorbeeld door een oplossing in de informele sfeer, de mogelijkheid voor een formele klachtenprocedure of een verwijzing naar de juiste hulpverlenende instanties. De vertrouwenspersoon begeleidt je stap voor stap in dit proces, maar jij bent in de lead.

coach image lifecheck

Neem contact op met een externe vertrouwenspersoon

Bied jouw medewerkers de kans om vertrouwelijk te spreken met één van onze professionele coaches en vertrouwenspersonen. Soms kan alleen een luisterend oor al het verschil maken.

Wil jij je medewerkers een externe vertrouwenspersoon bieden of ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Privacy(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.