1. Probeer vooruit te kijken

Aankomen, afvallen en op gewicht blijven: het draait allemaal om balans. Die van calorieën, om precies te zijn. Is je doel om af te vallen? Zorg dan dat je er meer van verbrandt dan je binnenkrijgt. Bijvoorbeeld door op de fiets of lopend de laatste boodschappen in huis te halen. En krijg je ’s avonds een heerlijk vijfgangendiner voorgeschoteld? Probeer dan overdag de tussendoortjes of snacks te minderen.

2. Drink genoeg

Je lichaam houdt van water. Sterker nog – het bestaat er voor ongeveer 70% uit. Probeer dus minstens 2 liter per dag te drinken (denk aan thee of water). Kleine tip: wanneer je twee grote glazen water vóór grote maaltijden drinkt, zit je vaak sneller vol.

3. Houd het gezond gezellig

  • Alcohol kan erg gezellig zijn, maar er zitten helaas ook veel calorieën in. Daarnaast neemt het remming weg, waardoor je eerder geneigd bent meer te eten. Proosten kan dus prima, maar met mate als je niet meer dan nodig wilt eten.  
  • Kies slimme smaakmakers. Sausjes zijn snel vettig – en ook vaak helemaal niet nodig. Ga als alternatief lekker los met de kruiden. Of kies voor sauzen met een lager vetgehalte: op basis van yoghurt, of een rode saus.
  • Maak bijv. een gezonde borrelplank met diverse gezonde snacks naast alle lekkere dingen. Denk aan snackgroenten (tomaten, radijsjes, wortels of paprika) en combineer dit met hummus, avocado of zelfgemaakte sausjes.

4. Meld je aan voor het Get Fit programma van LifeCheck

Een goede manier om in balans te blijven is het Get Fit programma van LifeCheck. Steeds meer mensen melden zich aan voor dit programma. Niet alleen kregen zij een gepersonaliseerd bewegingsprogramma maar ook lekkere recepten die als perfecte basis kunnen dienen voor gezonde maaltijden. Kortom meld je aan en start op welke dag jij dat wil, wij adviseren het begin van een maand (bijvoorbeeld december) zo heb je een stok achter de deur. Zo ga je met frisse energie 2024 in!

Ga naar http://www.startjouw.lifecheck.nu en meld je aan!

5. Ga veel naar buiten

Frisse lucht is goed voor je longen én je lichaam. Dus trek je loopschoenen aan en ga de buitenlucht in! Dat geeft niet alleen een voldaan gevoel – maar na een paar goede rek-oefeningen geef je je energieniveau en vetverbranding ook een boost.

TIP: de oefeningen van het Get Fit programma zijn vaak heel goed buiten te doen!

Geniet zonder schuldgevoel! Je hoeft je absoluut niet schuldig te voelen als je een of twee trainingen overslaat of iets minder goed oplet qua eten vanwege de feestdagen. Het heeft namelijk niet direct invloed op je conditie. Volop genieten dus van de momenten met de mensen om je heen!
(Tip van voedingsdeskundige LifeCheck)