Dan komt 16 januari, Blue Monday. Een dag waarop veel mensen zich neerslachtig voelen. Waarop vakanties ver weg en goede voornemens onhaalbaar lijken. Ben je benieuwd hoe jij jouw jaar toch goed kunt beginnen? Lees dan onze tips!

 1. Begin klein
  Gemiddeld duurt het 66 dagen om een nieuwe gewoonte eigen te maken. Niet zo gek dus dat veel mensen al snel denken dat hun goede voornemens niet haalbaar zijn. Hoe groter je begint, hoe moeilijker het vol te houden is en hoe sneller je teleurgesteld raakt. Begin dus klein en voeg iets toe zodra jij je doel bereikt hebt.
 2. Kom in beweging
  Beweging geeft niet alleen je fysieke gezondheid maar ook je mentale gezondheid een boost. Je maakt tijdens het sporten extra gelukshormonen aan en gaat letterlijk beter in je vel zitten. Dit heeft een positieve uitwerking op je zelfbeeld en gedachten. Op zoek naar een steuntje in de rug? Check ons Get Fit programma.
 3. Denk aan je voeding
  Zowel je fysieke als mentale gezondheid hangen samen met voeding. Zorg dus zeker in deze tijd dat je goed eet en vul jouw dieet waar nodig aan met voedingssupplementen. Lijkt dit je ingewikkeld? De huisartsen en diëtisten van LifeCheck ondersteunen jou met een voedingsplan op maat.
 4. Blijf in contact met anderen
  Hoe verleidelijk het ook kan zijn om je in jezelf terug te trekken, blijf in contact. Praat over wat je voelt en help een ander. De betrokkenheid in sociale contacten helpt je om jouw uitdagingen het hoofd te bieden. Heb je liever wat hulp? Neem dan contact op met een LifeCheck coach voor deskundig advies in jouw situatie.
 5. Oefen jezelf in dankbaarheid
  Wees je bewust van je eigen gedachten en de invloed van nieuws, social media en jouw omgeving. Dankbaarheidsoefeningen en positieve gedachten, geven een mentale boost. Noteer bijvoorbeeld iedere avond minstens drie dingen waar je dankbaar voor bent en je zult het effect van jouw gedachten al snel merken.
 6. Ritme en regelmaat
  Voel jij je mentaal uit balans? Zorg dan voor extra ritme en regelmaat. Door dagelijks om dezelfde tijden op te staan, te eten en naar bed te gaan ontstaat er rust. Dit helpt je om jouw energie anders te besteden en je te focussen op dingen waar je blij van wordt.
 7. Neem tijd voor jezelf
  Wees niet te streng voor jezelf. Even helemaal niks doen geeft ruimte voor creativiteit. Zorg dus dat je voldoende tijd voor jezelf neemt. Ga rustig zitten, noteer wat je bezighoudt, doe iets wat je leuk vindt, leer iets nieuws of doe mindfulness oefeningen. Met kleine lichtpuntjes in je dag geef jij jezelf een boost.
 8. Zoek de natuur op
  Uit onderzoek blijkt dat de natuur een kalmerend effect heeft op mensen. Het verlaagt de bloeddruk, vermindert angst en stress en verbetert zowel de gemoedstoestand als het immuunsysteem. Zoek dus regelmatig een natuurlijke omgeving op waar jij gelukkig van wordt.

Je hoeft het niet alleen te doen!

Veel mensen hebben moeite om te praten over mentale uitdagingen. Vaak horen we dat zij anderen niet met hun problemen op willen zadelen, dat het zo erg ook niet is en dat zij er zelf wel uitkomen. Hoe waar dat ook kan zijn, je hoeft het niet alleen te doen.
LifeCheck.nl is er om jou te ondersteunen in je fysieke en mentale gezondheid. Wil je ergens over praten? Plan dan gelijk een consult in met een coach. Wij hebben geen wachttijden en bieden je graag een luisterend oor, zodat jij jouw energie weer optimaal kunt benutten.

Ben je leidinggevende? Met LifeCheck geef jij de gezondheid en productiviteit van je team een boost!

LifeCheck zet de gezondheid van jouw team op nummer 1. Ons team van deskundigen ondersteunt jouw medewerkers en daagt ze uit om problemen op te lossen, doelen te behalen en zowel fysiek als mentaal sterker te worden. Dankzij deze boost in hun gezondheid worden zij gelukkiger, creatiever en productiever.


Merk jij dat medewerkers last hebben van fysieke of mentale klachten? Geef ze dan de gelegenheid om de deskundigen van LifeCheck te raadplegen. Wij bieden vertrouwd advies zonder wachtrij.