De coaches van LifeCheck kunnen jou ook helpen om te stoppen met andere gewoontes die jouw gezondheid in de weg staan. Denk bijvoorbeeld aan stoppen met snoepen, stoppen met te veel schermtijd en stoppen met piekeren.

Stoppen met snoepen

Je suikerbehoefte negeren en gezond eten, is dat voor jou ook zo lastig? Stoppen met snoepen is iets wat veel mensen zich voornemen, maar wat niet altijd direct lukt. Onze voedingsdeskundigen helpen je om jouw eetpatroon te veranderen, zodat de behoefte aan suiker verdwijnt. Al snel zul je merken hoe je smaakpapillen veranderen en hoe gezonde voeding je een beter gevoel geeft over jezelf. Beweging kan je voornemen een extra mentale boost geven, dus start je met gezonder eten? Begin dan ook direct met het Get Fit programma.

Stoppen met schermtijd

Van het bingen van je favoriete series tot eindeloos scrollen op social media. Hoe verleidelijk het ook is, het is niet altijd zo rustgevend als het lijkt. Schermtijd kan zowel je fysieke als mentale gezondheid sterk beïnvloeden. Van slaaptekort en verminderde productiviteit tot zelfs sociaal isolement. Sta op en kom in beweging met het Get Fit programma. Zijn er problemen of overtuigingen die je tegenhouden? Praat daar dan eerst eens over met een van onze coaches.

Stoppen met piekeren

Negatieve gedachten en angsten, op den duur gaan ze je dag en je humeur bepalen. Zelf stoppen met piekeren of een positieve draai aan je gedachten geven kan dan heel lastig zijn. Onze coaches helpen je dan ook graag om een positieve boost te geven aan jouw mentale welzijn. Ga aan de slag en ervaar hoe je, met een beetje hulp, jouw gedachten kan transformeren voor meer zelfvertrouwen en waardering.

Stoppen met laat naar bed gaan

We kennen het allemaal, gezellige avonden en te laat naar bed. Af en toe natuurlijk geen probleem, maar structureel slaaptekort kan leiden tot gezondheidsklachten. Van vermoeidheid, hoofdpijn en misselijkheid tot negatieve gedachten, gebrek aan focus en een verlies aan productiviteit. Wil jij deze spiraal doorbreken? Ga dan aan de slag met het creëren van een gezond slaapritme en een kalmerende routine voordat je naar bed gaat.

Stoppen met uitstelgedrag

Een belangrijke voorwaarde om doelen te behalen is daadkracht. Alhoewel iedereen wel eens iets uitstelt, wordt het een probleem als dit een gewoonte wordt. Loopt jouw to-do lijst over en merk je dat je de taken die erop staan steeds vooruitschuift? Dan kan het fijn zijn om jouw motivatie en daadkracht een boost te geven. Voorkom dat uitstelgedrag je dagelijks leven bepaald en maak direct een afspraak voor een online coachgesprek.

Stoppen met alcohol

Drink jij regelmatig alcohol en wil je hier graag verandering in brengen? Benut dan de maand Stoptober voor het creëren van een nieuw drinkpatroon. Wie weet zijn er zelfs wel vrienden of familieleden die met je mee willen doen. Van een maand lang geen alcohol tot alleen een glaasje in het weekend, jij bepaalt hoe je invulling geeft aan deze maand. Bespreek dit bijvoorbeeld met eens van onze huisartsen.

Stoppen met roken

Het bekendste voornemen tijdens Stoptober. In een speciaal voor rokers ontworpen traject helpen de coaches van LifeCheck je om de sigaretten vaarwel te zeggen en aan de slag te gaan met een gezondere levensstijl. Van een persoonlijk intakegesprek tot de laatste module in het stoppen met roken plan, wij zijn er voor jou!

Stoptober challenge voor leidinggevenden

Van fysieke challenges als meer bewegen en gezonder eten tot een dagelijks moment van dankbaarheid en mindfullness, daag jouw team uit om ieder voor zich een Stoptober challenge te formuleren. Door wekelijks bij elkaar te komen voor een korte update inspireer je elkaar om het beste uit deze maand te halen, uiteraard met de hulp van LifeCheck coaches. Ga pro-actief het gesprek met je collega’s aan en bespreek waar jij aan wil werken komende maanden. Geef zelf ook het goede voorbeeld en doe mee aan een van onze challenges!

—————————————————————————————————————-

Heeft jouw organisatie nog geen LifeCheck? Vraag dan nu een gratis demo aan en ga direct goed van start!