Met mini breaks zorg jij ervoor dat je op een ontspannen manier aan jouw taken en verantwoordelijkheden kunt voldoen!

Voordelen van mini breaks

Mini breaks stellen je in staat om je brein en welzijn binnen een paar minuten te verbeteren. Door een moment stil te staan of een simpele oefening te doen, ontwikkel je helderheid, focus en emotionele balans. Hierdoor ervaar je minder stress en werk je productiever. 

Bouw samen met LifeCheck aan een nieuwe routine vol mini breaks voor:

  • Stressvermindering

Een onderbreking van 1 minuut kan al helpen om stress en spanning te verminderen. Haal een paar keer rustig adem om je geest te kalmeren en stressniveaus te verlagen. Dankzij de extra zuurstof die je brein opneemt, zul je beter kunnen functioneren en krijgt je zenuwstelsel de kans om opnieuw in balans te komen.

  • Verbeterde focus en concentratie 

Hoe langer we ons op een taak concentreren, hoe groter de kans dat onze aandacht en productiviteit afnemen. Met korte pauzes krijgt je brein de kans te resetten en krijgen focus en concentratie een boost. 

  • Verhoogde creativiteit

Door korte mini breaks in te zetten, kan je brein tot rust komen en zich losmaken van de dagelijkse routines. Zo wordt je creativiteit gestimuleerd en ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeën.

  • Verbeterde stemming

Een snelle onderbreking van de dagelijkse sleur kan de stemming verbeteren en zelfs een gevoel van vreugde en tevredenheid teweegbrengen. Het helpt om negatieve gedachten te doorbreken en een moment van positiviteit te ervaren.

  • Verbeterde productiviteit

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar het nemen van regelmatige korte pauzes kan daadwerkelijk de productiviteit verhogen. Het helpt om vermoeidheid te verminderen, waardoor de efficiëntie en het prestatieniveau verbetert.

  • Bewustwording en mindfulness

Korte pauzes helpen je om je bewust te worden van het huidige moment. Observeer voor een paar minuten je gedachten of de geluiden om je heen zonder te oordelen. Wat valt je op? Bewust zijn in het moment geeft rust en nieuwe ruimte voor focus.

Hoe zorg jij voor een productieve werkdag?

Van stretches en ademhalingsoefeningen tot een korte wandeling, er zijn tal van mini breaks te bedenken. Experimenteer om je favoriete break te ontdekken en maak deze onderdeel van je dagelijkse routine. Zet een timer of wekker als reminder met een interval naar keuze. Zo hou jij je concentratie vast voor een productieve werkdag.

Mini breaks invoeren als leidinggevende

Ben je leidinggevende en wil je jouw team extra productief en scherp houden? Maak de mini breaks dan onderdeel van jullie gezamenlijke routine. Zet een timer, doe een paar stretches met elkaar of ga in de pauze in groepjes uiteen voor een middagwandeling. Extra impuls tijdens de vergadering? Zet een mini break in voor een paar minuten stilte om alles wat besproken is te laten bezinken en nieuwe ideeën op te roepen.

Benieuwd wat mini breaks en de ondersteuning van LifeCheck professionals voor jouw team kunnen betekenen? Vraag dan een gratis demo aan en ontdek de voordelen van fysiek en mentaal gezonde werknemers.