Veel mensen beginnen in januari vol goede moed. Fitter worden, gezonder eten, stoppen met roken, dry januari en het liefst… alles tegelijk. Van nul naar honderd in een dag, want als het dan nog niet lukt, gaat het dan überhaupt wel lukken?

Kleine stappen, groot resultaat

Om fitter te worden plande een medewerker vorige maand een afspraak in met haar LifeCheck coach. Erfelijk belast met zwakke knieën volgde ze in het verleden trainingsschema’s die maakten dat ze pijnvrij door het leven kon. Ze wist dat trainen helpt maar iedere keer dat zij besloot weer naar de sportschool te gaan kwam er iets tussen. De waan van de dag nam het over. Ze wilde wel maar ze deed het niet.

Haar LifeCheck coach tipte haar voor een nieuwe aanpak. “Een maand lang legde ik mij toe op een squat challenge. Op de eerste dag van de maand deed ik 5 squats, iedere volgende dag kwamen er 5 bij. Eerlijk gezegd voelde de eerste dagen nutteloos. Wat heb je nou aan 5 of 10 squats?! Maar na 8 dagen (40 squats) kreeg ik spierpijn en vroeg ik me af waar ik aan begonnen was. Ik zou moeten opbouwen tot 155 squats en kon me niet voorstellen dat dit ooit ging lukken. Tot mijn verbazing ging het vanaf dat moment steeds beter. Iedere ochtend als ik opstond begon ik met mijn squats, tussendoor soms 30 seconden rust en dan weer verder. Ik kon haast niet geloven hoe mijn kracht toenam door een simpele oefening die ik maar één keer per dag hoefde te doen!”

Na het succes van deze challenge kwam zij lachend terug. Ze had zelf al haar volgende uitdaging bedacht en vrienden aangemoedigd om dit keer mee te doen. Doordat ze zich mentaal ook steeds beter ging voelen heeft zij nu een nieuw sportritme gevonden en is weer gemotiveerd om aan de slag te gaan.

Get Fit, jouw online bewegingsplan

Om fitter te worden is het belangrijk jezelf te kennen en haalbare doelen te stellen. Als jij al moeite hebt met de gedachte aan meerdere dagen per week naar de gym, zou het zomaar kunnen dat dagelijkse herhaling van korte oefeningen voor jou veel beter werkt! Probeer dus niet direct een marathon te lopen maar begin rustig en bouw steeds verder op.

Zodra je de vragen voorafgaand aan het programma hebt ingevuld, ontvang je een bewegingsplan op maat. Je kunt ook met een laagdrempelige challenge beginnen zoals hierboven, dan zul je zien hoe snel resultaten mogelijk zijn.

Samen sterk

Met elkaar is iedere challenge vele malen makkelijker vol te houden! Nodig je vrienden, familieleden en collega’s dan ook uit om mee te doen. Motiveer elkaar, geeft tips voor een sneller herstel van je spieren en deel je ervaringen.

Is er niemand die meedoet? Vraag jouw omgeving dan in ieder geval om je bij te staan. Laat hen vragen hoe je oefeningen gaan, meedenken over nieuwe challenges en je aanmoedigen gedurende de maand. Hoe verder je komt, hoe meer je jouw kracht voelt toenemen. Je wordt fitter, zelfverzekerder en gelukkiger.

Ben jij leidinggevende? Motiveer jouw medewerkers dan met een teamchallenge!

Mensen stimuleren om het beste uit zichzelf te halen, om optimaal te kunnen presteren op de werkvloer. Als leidinggevende heb je meerdere mogelijkheden om dit te doen. Naast de praktische werkzaamheden, ondersteunt regelmatig bewegen jouw medewerkers om fysiek en mentaal in balans te blijven.

Hét moment voor een team challenge!

Challenges werken het beste als je ze met elkaar kunt doen. Breng jouw team in beweging door een gezamenlijke challenge te starten in de koffiepauze. Begin met 5 squats en bouw geleidelijk met elkaar op. Wordt het voor sommige mensen te veel in één keer? Verdeel de squats dan over verschillende pauze momenten.

LifeCheck ondersteunt jou op een laagdrempelige manier in het verbeteren van de gezondheid van medewerkers en het verhogen van de productiviteit. Schrijf je nu in voor een demo en ontdek de mogelijkheden van online ondersteuning, zowel mentaal als fysiek, of op het gebied van voeding.