Insecten en tekenbeten

Zou dit de ziekte van Lyme kunnen zijn? Tekenbeten en insectenbeten, ze komen aan de lopende band voor. Zeker in bosrijke en waterrijke gebieden. Belangrijk is om deze beten goed te behandelen. Denk aan een teek die al draaiend verwijderd moet worden om te voorkomen dat er pootjes of gif in jouw lichaam achterblijven. Twijfel je over de juiste behandelmethode of zie je kringen rond de beet verschijnen? Plan dan een consult in met jouw LifeCheck arts. Zodat beoordeeld kan worden of je wel/niet behandeling nodig hebt.

Verbranding of zonneallergie

Genieten van de zon of beter vermijden? Midden op de dag (zo tussen 12.00 en 16.00 uur) als de zon het hoogst staat verbrand je sneller. Ook een zonnesteek ligt op deze momenten op de loer. Denk op warme dagen dus goed na over jouw dagbesteding, voorkom te veel blootstelling aan de volle zon en verzorg je huid goed. Is je huid toch veel in de zon geweest en verschijnen er rode jeukende plekken? Dan kan het zomaar zijn dat je last hebt van zonneallergie. Neem contact op met je LifeCheck arts om de situatie in te schatten en op de juiste manier te behandelen.

Allergische reacties en urticaria (netelroos)

Van plekjes zo groot als speldenknopjes tot een jeukende huid met flinke bulten, het kan behoorlijk schrikken zijn als jouw huid anders reageert dan je gewend bent. Allergische reacties en urticaria (ofwel netelroos) kunnen onder andere ontstaan door virussen, voeding, medicijnen en insectenbeten. Verschijnen er jeukende rode plekken en galbulten op je huid? Plan dan zo snel mogelijk een afspraak in met jouw LifeCheck arts voor tips die verlichting kunnen bieden.

Brandwonden

Brandwonden kunnen tijdens de vakantie op allerlei manieren ontstaan. Denk aan voor de hand liggende voorwerpen als de barbecue en campinggasjes maar bijvoorbeeld ook aan plastic en metalen waar de zon voor langere tijd op heeft gestaan. Benieuwd naar de beste behandelmethode bij verbranding? Raadpleeg dan je LifeCheck arts. Dit kun je uiteraard ook al voor je vakantie doen, zo ben je altijd goed voorbereid.

Diarree

Andere voeding kan zorgen voor diarree. Alhoewel het onschuldig klinkt kan het toch gevaarlijk zijn, diarree kan namelijk leiden tot uitdroging. Ben jij op vakantie en heb je last van diarree? Zorg dan in ieder geval dat je voldoende drinkt. Mocht de diarree langere tijd aanhouden, plan dan een afspraak in met jouw LifeCheck arts.

Gehoorgangontsteking (zwemmers oor)

Een gehoorgangontsteking (otitis externa) wordt ook wel zwemmers oor genoemd. Het is een ontsteking aan de huid van de gehoorgang en een van de meest gestelde diagnoses in KNO-praktijken. Misschien heb je het zelf ook wel eens meegemaakt, last van je oren na het zwemmen. Een naar gevoel waar je niet de rest van de vakantie mee wil zitten. Heb je klachten die aanhouden? Wacht dan niet te lang en neem voor de juiste behandeling contact op met jouw LifeCheck arts.

Kleine trauma’s

Een verzwikte enkel, een flink gestoten teen, een hand tussen de deur. Een andere omgeving kan ervoor zorgen dat je gemakkelijker kleine trauma’s oploopt. Om letsel te voorkomen raden wij je aan om ervoor te zorgen dat je voldoende mogelijkheden hebt om te koelen en herstellen. Heb je na rust en koelen het idee dat er toch iets niet goed zit? Laat er dan even naar kijken door jouw LifeCheck arts.

Wonden

Verbinden en verplegen, niet iedereen weet hoe het moet. Heb jij een verwonding opgelopen? Zorg dan dat je deze goed verzorgt. Begin met een goede reiniging en zorg dat je jouw wond op de juiste manier verbindt. Het is belangrijk dat de verwonding goed schoon blijft, vervang dus regelmatig verband en pleisters en herhaal waar nodig reiniging van de wond.

Nooit te vroeg voor een vertrouwd advies
Wat je vraag ook is, je kunt bij LifeCheck altijd terecht. Plan een online afspraak in via LifeCheck om optimaal te kunnen genieten van jouw vakantie.

Leidinggevende? Voorkom verzuim na de vakantie
Te lang rond blijven lopen met klachten of symptomen zorgt al snel voor onnodig verzuim. Wil jij er als leidinggevende zeker van zijn dat jouw werknemers altijd en overal met hun gezondheidsvragen terecht kunnen? Sluit je dan nu aan bij LifeCheck. Wij verzorgen snel een deskundig gezondheidsadvies, zowel voorafgaand als tijdens de vakantie.

Via http://www.lifecheck.nu vraag je gemakkelijk een gratis demo aan voor de fysieke en mentale ondersteuning van jouw werknemers.