Wat LifeCheck bij mensen teweeg kan brengen? Daar weten ze bij Broekhuis alles van! Voordat LifeCheck aan onze personeelsvoordelen werd toegevoegd, was Esmee (werknemer bij Broekhuis) al begonnen met afvallen. Ze startte voorspoedig, maar liep na een tijdje toch aardig vast en dreigde haar motivatie kwijt te raken. Esmee (Broekhuis): “Met LifeCheck kreeg ik precies het zetje dat ik nodig had”. Met LifeCheck lukte het haar om de knop om te zetten en de gezonde draad weer op te pakken. “En met succes!” vertelt een directe collega van Broekhuis.

Van leefstijl naar balans

In het voorjaar van 2022 vond Esmee zichzelf toch echt te zwaar geworden. Ze was een koolhydraten- en calorieverslinder, zoals ze dat zelf zegt: “Ik was best wel een Bourgondiër, dus een goed glas wijn en een lekkere portie bitterballen waren bij mij in goed gezelschap. Ongemerkt werd dat mijn leefstijl en kwamen de kilo’s er als vanzelf aan. Tot het moment dat ik tegen mezelf zei dat het zo niet langer kon. Ik stelde mijzelf geen specifiek doel van wat ik mocht eten of drinken en hoeveel kilo er binnen een bepaalde tijd af moest zijn. Ik wilde het Bourgondische leven behouden op een gezonde manier. Het was dus een kwestie van zoeken naar de juiste balans.”

Averechts effect

Daadkrachtig zette Esmee de knop om. Ze ging koolhydraatarm eten en naar de plaatselijke sportschool. Op een gegeven moment at ze zo weinig koolhydraten dat die bij wijze van spreken op twee handen te tellen waren. In plaats van kilo’s die eraf vlogen, kreeg ze te maken met het bekende jojo-effect. Dit zorgde ervoor dat het bezoeken van de sportschool meer een last werd dan een lust. Esmee: “De balans die ik met een nieuwe leefstijl dacht te vinden, zorgde juist voor onbalans. Mijn inspanningen hadden dus een averechts effect, ik liep vast en dreigde het bijltje erbij neer te gooien.”

Het juiste zetje

Toen LifeCheck binnen Broekhuis werd geïntroduceerd als nieuw personeelsvoordeel lukte het Esmee om de gezonde draad weer op te pakken: “Na de digitale intake volgde een belafspraak met de voedingsdeskundige. Dat resulteerde in een op maat gemaakt en gevarieerd voedingsschema waarin rekening werd gehouden met wat ik wel en niet lust.”

Het leverde een lijst op met producten voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes met onder andere volle yoghurt en kwark, vis, eieren, kaas, rookvlees, groente en ongezouten noten. De belangrijkste boodschap van de voedingsdeskundige was hierbij dat het niet om minder eten gaat, maar om anders en beter eten. Esmee: “Als voorbeeld noemde de voedingscoach suiker. Van suiker krijg je energie, maar die is van korte duur en moet dus al snel weer aangevuld worden. Suiker in je lichaam zorgt ervoor dat je uitgeblust raakt in plaats van opgekikkerd. Ik moest dus afkicken van suiker.”’”

Uiteindelijk gaf LifeCheck Esmee precies het zetje dat ze nodig had. Het resultaat mag er zijn, want ze is inmiddels flink en blijvend afgevallen. Esmee: “Weet je wat een leuke, extra bijkomstigheid is? Ik heb een compleet nieuwe garderobe aangeschaft, want in mijn geval scheelt het gewoon drie maten.”

Inmiddels gaat Esmee ook weer vol goede moed naar de sportschool, want naast anders eten was het advies om meer te bewegen. “Met korting sporten via Broekhuis is ook één van de personeelsvoordelen. Samen met mijn buurvrouw doe ik aan cardio boksen. We krijgen goede begeleiding en adviezen. Het intensieve bewegen zorgt voor een regelrechte calorieverbrander.”

Frikandel mag wél

Zoals gezegd had Esmee geen specifiek doel om naar toe te werken. Omdat LifeCheck haar de bevestiging geeft dat ze op de goede weg is, zegt ze nu: “Er mogen nog wel een paar kilo af. Met de adviezen op maat die ik tijdens de online consulten krijg, gaat dat me zeker lukken. Gelukkig past het af en toe eten van bijvoorbeeld een frikandel prima binnen de marges van het voedingspatroon.”

LifeCheck: lichamelijk, geestelijk en financieel in balans

Als werkgever zet Broekhuis de diensten van LifeCheck actief in om medewerkers door onafhankelijke professionals te laten helpen om lekkerder in hun vel te komen zitten. Van hulp bij afvallen tot financieel advies en mentale ondersteuning, alles is mogelijk. 

Wil jij, net als Broekhuis, een personeelsvoordeel bieden waarmee jouw medewerkers lichamelijk, geestelijk en financieel gemakkelijker in balans blijven? Vraag dan vandaag nog een gratis demo aan. 

Broekhuis: “De experts van LifeCheck zijn er voor je lichaam, voor je geest, voor je levensstijl en voor je geldzaken. Dus maak een account aan, want zoals LifeCheck zelf zegt: Het is nooit te vroeg voor een vertrouwd advies.”