Lekker op vakantie! We kijken er jaarlijks naar uit en toch gaat deze periode vaak gepaard met vakantiestress. Het vinden van de juiste bestemming, deadlines die gehaald moeten worden en de vraag wat er eigenlijk mee moet. Mensen rennen van hot naar her om de laatste inkopen en vakantievoorbereidingen te doen. Dat moet toch relaxter kunnen? Onze LifeCheck coaches geven tips voor een relaxte vakantie.

Tips voor werknemers relaxed op vakantie
Tips voor werknemers relaxed op vakantie

De ideale vakantiebestemming

Ieder jaar gaat 76,7% van de Nederlanders op vakantie, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Mensen trekken weg uit de dagelijkse routine, zoeken ontspanning, leggen nieuwe contacten of gaan het avontuur aan om herinneringen te maken. Bedenk voordat je iets boekt dan ook goed wat jouw doel is voor deze vakantie en pas de bestemming hierop aan. Zo zorg je dat je optimaal kunt genieten.

Vooruitkijken en plannen

Voorkom vakantiestress door vooruit te plannen en benut acties als vroegboekkorting of exclusieve deals! Volgens onderzoek van de ANWB boekten 1 op de 4 Nederlanders hun vakantie dit jaar vooruit. Hierdoor kunnen mensen hun werkzaamheden makkelijker om de vakanties heen plannen en hebben zij alle tijd om, indien nodig, een visum aan te vragen.

Deadlines en overdracht

Onderzoek van Radboud Universiteit Nijmegen wijst uit dat 1 op de 6 werknemers last heeft van vakantiestress. Zij leven zo toe naar die ene vakantie dat ze tot die tijd vergeten te ontspannen en de eerste vakantiedagen fysieke klachten ervaren. Om ontspannen op reis te gaan is het dan ook belangrijk voldoende tijd te nemen om deadlines te halen en een goede overdracht te maken voor je collega’s.

De ultieme vakantie paklijst

Ook inpakken kan vakantiestress veroorzaken. Wat heb je nodig? Is alles al in huis? Heb je niets over het hoofd gezien? Een goede paklijst zorgt ervoor dat je relaxed op vakantie kunt. Maak hiervoor gebruik van online paklijsten, zoals de uitgebreide lijsten van ANWB voor ieder type vakantie.

Bepaal vooraf het budget voor jouw vakantie

Onderzoek van het CBS wijst uit dat Nederlanders per persoon gemiddeld € 60,00 per dag uitgeven tijdens hun vakantie. Uiteraard zijn de uitgaven afhankelijk van onder meer uitjes, boodschappen en overnachtingen. Het is dan ook belangrijk om goed na te denken over je budget. Verdiep je hiervoor in lokale kosten, zodat je een goed beeld krijgt van het budget dat je tijdens jouw vakantie nodig hebt.

Bespaartips tijdens de vakantie

Heb jij minder budget en wil je toch relaxed op vakantie? Wees dan scherp op kortingsacties. Door vooraf te boeken of gebruik te maken van combitickets voor uitjes kun je vaak een hoop besparen. Onderzoek ook jouw mogelijkheden qua vervoer, zoals een treinvakantie in plaats van autorijden of vliegen. Liever niet de hele zomervakantie weg? Denk dan aan alternatieven als dagjes uit en weekendjes weg. Ook hiervoor zijn vele kortingsacties te vinden.

LifeCheck ondersteuning en belangrijke telefoonnummers

Relaxed op vakantie betekent ook voorbereid zijn op iedere situatie. Zo biedt LifeCheck je de mogelijkheid om ook tijdens je vakantie onze online huisarts te raadplegen en kun je zelfs terecht voor coaching als de vakantiestress toch de kop op steekt. Zorg daarnaast dat je telefoon gevuld is met alarmnummers, het telefoonnummer van je camping of accommodatie, het telefoonnummer voor pechhulp onderweg enzovoort.

Leidinggevende? Help jouw werknemers ontspannen op weg!

Om productieve werknemers te behouden is het belangrijk dat zij zich van tijd tot tijd goed kunnen ontspannen. LifeCheck ondersteunt jouw werknemers dan ook in het vinden én behouden van fysieke en mentale balans. Als online huisarts, flexibele mentalcoach en budgetcoach ondersteunen we jouw werknemers zowel vooraf als tijdens hun vakantie bij al hun vragen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan direct contact met ons op voor een gratis demo en help jouw werknemers om relaxed op vakantie te gaan.