Van serieuze klachten tot kleine vragen en onzekerheden, de online artsen van LifeCheck staan je graag te woord. Zo ook bij Marieke* die zich al lange tijd afvroeg wat er zou gebeuren als zij als volwassene waterpokken zou krijgen. Zou dit zo erg zijn als sommige verhalen die ze online tegenkwam? Of zou ze dit op enige manier kunnen voorkomen?

Waterpokken bij volwassenen

Toen Marieke, die als kind volgens haar ouders nooit waterpokken had gehad, een dochtertje kreeg besefte ze zich dat ze deze nu alsnog zou kunnen krijgen. Ze wilde graag weten wat dit voor haar zou kunnen betekenen maar bleef een gesprek met haar huisarts uitstellen. Haar vraag leek te klein om haar toch al drukke huisarts mee te belasten, bovendien moest ze daar dan toch ook weer heen. Toen haar dochtertje vier maanden oud was besloot zij onze online arts om hulp te vragen.

“Ik had begrepen dat het als volwassene behoorlijk heftig kan zijn om waterpokken te krijgen. Dit kon ik natuurlijk met mijn eigen huisarts bespreken, maar dat zou relatief veel tijd kosten en voor niet dringende zaken voel ik mezelf al snel te veel. Huisartsen hebben het al zo druk.” vertelt Marieke. “Ik besloot dan ook een online consult in te plannen. De arts van LifeCheck nam uitgebreid de tijd voor me. Zo gaf hij aan dat er tegenwoordig vaccinaties mogelijk zijn voor volwassen en dat met bloedonderzoek op antistoffen kan worden gecheckt. Ook gaf hij aan dat je zeer milde klachten van waterpokken kan hebben als kind. Wisten mijn ouders zeker dat ik ze niet heb gehad? Is er nooit een vermoeden van waterpokken geweest? Toen ik het ze nogmaals vroeg gaven ze aan toch wel een paar keer te hebben gedacht dat ik waterpokken had. Dit stelde me gerust voor het geval dat mijn dochtertje ze ooit zou krijgen.” 

Snel antwoord met een online arts

De combinatie van de tijd die het zou kosten om te bellen en in de wacht te staan voor het maken van een afspraak en de reistijd van en naar de huisarts vormden een drempel voor Marieke. Het feit dat artsen over het algemeen erg druk zijn en dit een relatief kleine vraag was vergrootte deze drempel alleen maar. Dit is waar een online arts uitkomst biedt. Snel antwoord en vertrouwd advies voor alle gezondheidsvragen.

“Het fijne van LifeCheck is dat je ook voor kleine zorgen of vragen iemand uitgebreid kan spreken. Dus loop je met iets rond wat je eigenlijk eens zou willen bespreken? Maak een afspraak met een online arts van LifeCheck.”

Online consulten van LifeCheck aanbieden aan jouw werknemers?

Werknemers die lange tijd met gezondheidsvragen rondlopen zijn doorgaans sneller afgeleid en hierdoor minder productief. Door hen als werkgever de mogelijkheid te bieden gezondheidsvragen direct te stellen kan wachttijd en reistijd naar een huisarts worden voorkomen. Hierdoor zijn zij sneller geholpen en kan er efficiënter gebruik worden gemaakt van de werktijd.

*De naam Marieke en haar werkgever zijn om privacy redenen fictief en niet benoemd, maar wel bekend bij LifeCheck.

Via http://www.lifecheck.nu vraag je gemakkelijk een gratis demo aan voor de fysieke en mentale ondersteuning van jouw werknemers.